Лично

Когато с времето човек застарява, в мислите си неусетно се връща към отдавна преминали и вече забравени епизоди, преживявания и дела, свързани с неговото емоционално и професионално развитие. Мислите за миналото неволно прераждат картини и чувства, които преосмислят, определят и пренареждат нашето битие, неразривно свързано с корените на нашата младост и духовното светоусещане. Време е за равносметка на изминалия дълъг житейски път, на постигнатите или неизпълнени намерения и цели. Време е да се върнем и открием отново извора на вдъхновение и стимул определящ нашия интелектуален и професионален живот. За мен ще останат винаги живи спомените от детството ми, свързани с незабравими и прекрасни кътчета от България, съхранили духа, силата и традицията на миналите епохи, които оформиха моя мироглед и родиха любовта ми към архитектурата и преклонението ми пред гения на самобитния наш майстор и съзидател.

2005 – 2021 Управление на собствени архитектурни фирми в София / България и в чужбина. Проектантска дейност и реализация на редица национални и интернационални проекти в областта на архитектурата и строителството. Участия в изложения, презентации и конференции в Германия, Италия, Испания, Унгария и Америка.
1997 – 2005 Управление на собствена архитектурна фирма в гр. Хайлсброн / Германия. Реализация на национални и международни проекти. Участия в периодични изложби и презентации, организирани и спонзорирани от Университета за изящни изкуства в Дрезден и Хайделберг. Доцентура в университетите във Ваймар и в Щутгарт.
1990 –1997 Управление на собствена архитектурна фирма в гр. Нюрнберг / Германия и участие в изложения, презентации и семинари в Германия, Гърция, Кения и Цейлон / Сриланка. Доцентура в университетета във Ваймар.
1988 – 1990 Главен проектант в голямо архитектурно бюро в Нюрнберг / Германия. Реализация на три спечелени международни конкурса, единият от които за художественото оформление на „ Center Park „, разположен при устието на река По в Италия. Участие в регионални изложби, организирани от Камерата на архитектите в Германия. Популяризиране на възрожденската българска архитектура в Германия , Австрия, Италия и Америка.
1985 –1988 Научна и преподавателска дейност като старши асистент към катедрата по архитектура при Университета „ Bauhaus „ във Ваймар / Германия. Съосновател на секцията „ Свободно и академично рисуване към катедрата по архитектура и изящни и приложни изкуства към университета „ Bauhaus „ във Ваймар.
1983 – 1985 Главен проектант и архитектурен дизайнер в голяма архитектурна фирма в гр. Регенсбург / Германия.
1980 – 1983 Научна дейност като старши асистент към катедрата по архитектура при Университета „ Bauhaus „ във Ваймар, изготвяне и защита на дисертация на тема: „ Реконструкция и Рехабилитация на централни градски структури, органично възникнали в историческите центрове и средновековните ядра на средно големите градове в Германия. Защита на дисертацията с отличие и предложение за доцентура към университета.
1975 –1980 Висше образование и магистратура при Университета „ Bauhaus „ със специалност Архитектура и златен медал за най-добра дипломна работа за 1980 година на тема: Нов Ревю-театър на Фридрихщрасе в Берлин.
1973 – 1975 Изкарва двугодишна Военна служба в Ансамбъла на Трудовите войски в София. Участия в изложби.
1967 – 1973 Завършва Немската гимназия в София с отличие и взима уроци по рисуване при проф. Жельо Желев.
1961 – 1967 Завършва 129 Основно училище „ Антим I „ в София с отличие и посещава художествената гимназия.
1954 – 1961 Щастливо детство / Рожденна дата: 11.04.1954 г. в гр. София.

Ние използваме бисквитки, за да гарантираме, че Ви предоставяме най-доброто изживяване на нашия уебсайт.
Ако продължите да използвате този сайт, ще приемем, че приемате политиката за поверителност!